Manila & Davao
Door: John
Blijf op de hoogte en volg John
09 November 2006 | Filipijnen, Manila
Manila day 8 & vlucht naar Davao
Deze dag zag er iets anders uit dan de gemiddelde dag van ons. We gingen vandaag om 16.05 vliegen naar Davao. Maar in de tussentijd hebben we het volgende gedaan. M’n nichtje Jen Jen kwam rond een uur of 10.30 langs voor de gezelligheid. We moesten eerst nog wat geld wisselen en we zijn weer naar Starbucks gegaan (nog maar 10 stickers te gaan voor onze planner). Daarna kwam oom Rudy ons ophalen om naar het vliegveld te gaan. Bij de check-in bleek dat we geen vloeibare spullen mee mochten nemen in de handbagage, dus wij alles eruit gehaald en in de koffer gedaan (wat een gedoe). Maar het is voor je eigen veiligheid. Na 1 uur en 20 minuten kwamen we aan op Davao (bekent om z’n mango’s, Durian en parels) en werden we opgehaald door Karl een zoon van een kennis van m’n moeder. Erg relaxed. Ook had de kennis van m’n moeder geregeld dat we konden blijven slapen in het Marco Polo hotel (het duurste hotel in Davao) tegen een goede prijs. We zijn gasten van DOST (Department Of Science & Technologies). We kregen korting van maar liefst 50%. We betalen nu 47 euro per nacht voor een kamer, een erg goeie prijs (nietwaar). Het is een erg luxe hotel met alles erop en eraan (maar nog niet zo luxe als Hyatt in Melbourne Lief). Dus ingecheckt en naar de kamer om onze spullen weg te brengen. Daarna zijn we wezen eten bij het restaurant in het hotel. We zijn voor het buffet gegaan. Erg relaxed en mooi aangekleed buffet. Het was een zeer internationaal buffet met alle soorten keukens. Er waren zelfs aardappels aanwezig (dus daar hebben we zeker een paar van genomen, erg lekker weer om wat aardappeltjes te eten :)). We hebben dan ook heerlijk gegeten. We gaan zo lekker naar bedje toe om wat uit te rusten om morgen de stad te verkennen. Er is genoeg te doen, zo is er een Pearlfarm (daar kweken ze parels en het is een hotel/resort op een eiland (misschien blijven we daar nog een nachtje slapen)), er is een fantastisch strand (met een mooi behouden koraal, dus zeker snorkelen hier) en uiteraard zijn hier ook shoppingmalls. Wat er nog meer te doen valt hopen we morgen achter te komen. Nu eerst ff rusten (ahh life is wonderfull).
Davao day 1
Opgestaan in een andere stad en een ander hotel, betekent dit dan ook andere activiteiten. Voor day 1 niet echt, hehehehe ;). Het bleek een erg relaxte dag te worden. We zijn opgestaan, hebben gedouched en ontbeten (zoals gewoonlijk) en zijn naar buiten gegaan om de stad te verkennen. We liepen naar buiten en m’n slipper viel bijna uit elkaar (ik heb onder m’n slippers losse rubberen zooltjes en die gingen los laten) en toen kwamen we een schoenmaker tegen op straat, dat kwam goed uit. Dus wij vragen hoeveel geld het was om het te laten lijmen en het koste maar liefst 5 peso (ongeveer een cent of 8). We vonden het zo goedkoop dat we maar 5 peso tip hebben gegeven. Dus uiteindelijk koste het ons 10 peso wat gelijk staat aan 16 euro cent :). Geen geld dus. Daarna gevraagd aan haar waar een shoppingmall was en met de jeepney daar naar toe. De jeepney is een erg relaxed vervoersmiddel waarmee je overal kan komen. Iedere jeepney heeft z’n eigen route (wat meestal een straat is) en gaan hier heen en weer om mensen te vervoeren. Je houdt een jeepney aan stapt in en je geeft het geld aan de chauffeur (7 peso p.p.). Ik zal binnenkort een foto maken van een jeepney en deze uploaden. De eerste shoppingmall was niet ver weg dus we waren er snel. Daar even op zoek naar een internetcafé om onze mail te checken. Daarna nog ff rondgelopen en om gezond te blijven hebben we een fruitjuice genomen (erg verfrissend en lekker). Karl en Christine (zus van Karl) zouden ons in eerste instantie om 15.00 uur ophalen om de stad te verkennen maar dit werd verschoven naar 16.00 en toen kwamen bij ons hotel hadden ze gebeld dat ze om 19.00 zouden ophalen. Dit was geen Filippijnse tijd dus ze zouden er om 19.00 zijn. Geen probleem. Want wij waren van plan om nog te gaan trainen in de gym dus dat gedaan. We hebben er foto’s genomen om bewijs te kunnen leveren dat we ook wel goed bezig zijn hier dus deze zijn binnenkort te zien. Het was weer een zware work out. Om 19.00 opgehaald (jaja, ze waren er op tijd) om naar een goed seafood restaurant (Ahfat) te gaan. Met de auto van Karl er naar toe gereden. Het restaurant is te vergelijken met een kippenhok (iedereen praat hard en het was onwijs druk). Maar het eten was er wel erg goed. Seafood restaurant dus we hebben maïssoep met krab (smaakte net zoals bij Forum), gefrituurde krab, gestoomde vis en wat four season groenten met black mushroom. Dit werd gebracht met fried rice. Het eten was erg lekker en de krab en vis waren erg vers wat het natuurlijk ook erg lekker maakte. Ik snap niet waarom er zoveel gepraat werd want wij waren stil omdat we aan het genieten waren van ons eten. Daarna zijn we een beetje gaan rondrijden door Davao om zo te zien wat er allemaal in de avond te doen was. Bij ons in de buurt (5 minuten lopen van het hotel) was een discotheek (the Venue) en er zaten een aantal bars. We zijn ook nog langs een durian park gereden waar ze langs de weg allemaal durian verkopen. Uiteindelijk zijn we nog koffie wezen drinken bij een ander uitgaansgelegenheid. De koffietent (Blugre) zou beter zijn dan Starbucks maar i’m not convinced yet. M’n moeder had wel de signature koffie, koffiemix met durian, best lekker. Filippino’s houden veel van live music want op het uitgaansgelegenheid stond een bandje te spelen. Na het heerlijke kopje koffie weer terug gegaan naar het hotel want onze kennissen moesten weer werken de volgende dag. Ik had besloten om uit te vinden of het uitgaansgelegenheid bij ons in de buurt potentie heeft. Dus ik m’n spijkerbroek (voor het eerst deze vakantie) aan getrokken en schoenen aan. FF 5 minuten lopen en maar naar binnen bij the Venue. Een mooie grote discotheek waar allemaal tafeltjes staan. Er stond een band te spelen en de mensen zaten lekker aan een drankje aan hun tafel. Je kon er ook eten bestellen. Om binnen te komen moest ik 100 peso (1,60 euro) betalen maar daar kreeg ik wel twee drankjes voor (erg chill en erg cheap). Je kon er beer of ice tea voor halen dus ik aan de bier. Ik was alleen dus ik geprobeerd het een beetje gezellig te maken door wat te drinken. Daar wat gechilled aan een tafeltje en gekeken hoe de Filippino’s uit gaan. Het ging er allemaal erg relaxed aan toe en op een gegeven moment gingen de mensen ook dansen. Erg grappig om in een discotheek te zitten waar ze live music spelen waar de mensen helemaal uit hun dak gaan. Dat gaat er bij ons toch anders aan toe geloof ik. Na m’n bier nog een mix gehaald, lokale rum met cola (cuba libre), voor maar 75 peso (1,20 euro). Geen geld. De tijd was alweer snel gegaan dus besloten om maar weer terug te gaan naar het hotel. Ik mis m’n uitgaancrew (Lief, Happy-face, Pui) wel. Binnenkort maar op zoek naar iemand die mee wilt gaan ofzo, wel zo gezellig. Maar de potentie is er zeker dus hopelijk heb ik iemand om mee te gaan zaterdag. Morgen naar Samal Island (strand), ff bij kleuren want dat hebben we nog niet gedaan. Als jullie dit lezen lig ik al op het strand :.)Vrijdag gaan we naar Pearlfarm Resort***** (wederom verwend door luxe, I can't wait), waar we een nachtje blijven. Zondag gaan we naar Philippine Eagle (natuurpark) en Eden (ook een natuurpark), dat wordt veel foto's maken.
Dat was het dan wel weer voor vandaag. Vanuit het internetcafe wens ik jullie een fijne dag!
Live from Davao,
John
Pics @: http://www.mijnalbum.nl/Album=LA8EBP43
09 November 2006 - 09:15
Steven:
Hé John, goed om te zien dat je zelfs op vakantie niet van de fitness apparaten kunt afblijven. Dat zal je prestaties bij ons in het team straks ten goede komen... Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt! We blijven op de hoogte. Groeten namens Heeren 3. PS: onze site is weer online! www.heerendrie.nl, kun je ons ook volgen... -
09 November 2006 - 10:48
Melvin:
Yo JB. Alles nog steeds chill dus :) Heb je nog durian gegeten? Die shit ruikt echt niet normaal man ;) Maar schijnt lekker te zijn.. -
09 November 2006 - 17:08
Hans:
blijven beulen john met de ijzers, en af en toe ff een kraakje hier en daar.
is dat daar trouwens wel evidence based ?? toch wel gaaf zo`n verlengde stage..
gr. ook van Bertus -
10 November 2006 - 08:03
Sassefras:
Heeeee Johnny en mams,
Ik lees telkes weer met veel aandacht naar je ontzettende relaxte belevenissen, erg irritant terwijl wij hier kou lijden en hard moeten werken ;-)) We missen je wel hoor in het team (nou ja ik dan in iedergeval en Ben ook) Ik hoop dat jullie nog veel mooie dingen mogen gaan zien en dat we daar nog heerlijk van kunnen mee genieten, je hebt me in ieder geval overtuigd dat ik ooit naar de Fillipijnen moet!! Ik spreek je hopelijk snel nog even op msn... Dikke kus en groetjes aan je moeder van Sas (ijshockey haha)