Dumatguete, travelling and back in Manila - Reisverslag uit Manila, Filipijnen van John Passchier - WaarBenJij.nu Dumatguete, travelling and back in Manila - Reisverslag uit Manila, Filipijnen van John Passchier - WaarBenJij.nu

Dumatguete, travelling and back in Manila

Door: John

Blijf op de hoogte en volg John

28 November 2006 | Filipijnen, Manila

Dumaguete day 3

De dag van de parade. Ik was laat wakker en daarna zijn we eerst nog wat in de downtown area wezen neuzen. Om 14.00 was de parade tot die tijd waren we een beetje aan het rondneuzen. De parade was wel leuk, ik vond het zelf niet zo bijzonder maar het was wel ok. Er waren allemaal middelbare scholen en universiteiten die mee deden. Ze hadden allemaal een eigen band en een dansgroep. Na de parade hadden we nog tijd over en we hadden niks gepland dus uit verveling maar weer naar een massage salon. Jaja, erg vervelend om zo je tijd door te brengen. De massage was wel erg lekker maar nog steeds niet zo lekker als de massage in Manila. Na de massage was het wel weer tijd om wat te eten en dus op naar het eten. Ik had ’s avonds afgesproken met Lief om te chatten en dat was om 22.00 filippijnse tijd. Na onze chatsessie besloten om nog langs de disco te gaan aangezien het erg druk was en het er erg gezellig bleek te zijn. Daar nog wat mensen ontmoet en wat gedronken en gekletst. Toen was het toch wel weer tijd om naar bed te gaan want er zouden twee dagen aanbreken van reizen richting Manila.

Two days of travelling

Deze dagen waren niet zo bijzonder dus vertel ik er ook niet zoveel over. We hebben wel een super tocht gehad van Cebu naar Manila. We zaten in een State Room wat betekent dat we twee bedden hadden, tv en douche. Heerlijk vertoeven want de reis duurde maar liefst 22 uur. Tijdens deze reis heb ik een van de mooiste zonsondergang gezien in m’n leven. Dat was wel erg relaxed. Ik had een goed muziekje op dus dat was werkelijk waar genieten. M’n moeder was intussen een beetje ziek aan het worden dus die heeft haar tijd het meest in het bedje doorgebracht. Hopelijk wordt je snel beter ma.

Back in Manila

6.20 terug in Manila. 7.00 terug in het Pearl Manila Hotel. 7.30 de kamer in (deze keer een grotere kamer met keuken gedeelte (het is dezelfde kamer als vorig jaar pa en linemate)). M’n moeder voelde zich nog niet optimaal en is een beetje grieperig. Maar we hadden wel honger want we hadden nog niet ontbeten. Dus wij meteen in onze oude levensstijl. Direct naar de shoppingmall Robinsons. Daar aangekomen Robinsons dicht. We waren nog te vroeg. Er waren al wel mensen aan het wachten. Dus wij eerst de was weggebracht en toen op naar een hollands restaurant Yuri. Maar daar aangekomen was deze ook nog dicht (wordt wel erg vervelend zo). Dus maar naar Jolibee gegaan om daar wat te drinken (nee niet eten want we zijn al dat rijst wel een beetje zat in de ochtend). We zouden in Robinsons naar Bread Talk gaan om daar een heerlijk broodje te gaan halen. Dus rond een uur of 10 weer terug naar Robinsons. Het was inmiddels al erg druk geworden, best grappig om te zien dat zoveel mensen wachten om naar binnen te kunnen. Het leek wel een beetje op een pretpark. Tijdens het wachten stonden we naast drie blanke vrouwen en wat bleek nou, het waren hollanders. Ok best toevallig zou je denken. Dus wij ff gepraat en wat bleek nu. 1 van hun was de collega van de moeder van Miss Holland (Sheryl Baas). Dit is best grappig want mijn moeder is bevriend met de moeder van Sheryl. So it’s a small world after all!! Na het halen van ontbijt door naar Starbucks om het daar op te eten. Jaja, de koffie blijft daar toch het best. De rest van de maand zitten we hier in Manila dus ik heb besloten om wat te minderen wat betreft m’n verhalen op waarbenjij. M’n leven hier zal voornamelijk bestaan uit chillen, relaxen, eten, shoppen, koffie drinken bij starbucks, fitnessen en ga zo maar door. Dus niks nieuws. Maar uiteraard houd ik jullie wel op de hoogte als er wat spannends gebeurd. Dus tot zover John signing off.

Fijne werkweek nog verder en veel succes toegewenst!

John

• 28 November 2006 - 09:24

Ming:

Hey hallo PokkeJohn,

Whaha jij soveel eten= Jij dalijk nog glotel dan MaxiMing ah. Ja ik zie weer verhaal ben vandaag vroeg op de zaak, want Quad naar gallemiezen. Dus MaxiMing is nu KnutselMing ;-)
    Nou dan tot woensdag????

Groetejes MAXIMING ;-)

• 28 November 2006 - 09:33

Wouter:

hee johnny,
    klinkt allemaal goed hoor, je kan echt een boek maken van al die lange posts hehe..voor mij is het nog maar een paar dagen en dan gaat mn reis beginnen, ik denk alleen niet dat ik zoveel shoppingalls, starbucks en massagesallons ga tegen komen als jij:P haha! veel plezier verder! gr wout

• 12 December 2006 - 19:18

Olivia:

Heeey! Wordt t niet eens tijd voor weer zo´n megaverhaal van je? Je gaat toch niet zeggen dat je daar niks uitvreet hè ;)Net als jij daar doet heb ik tijdens mijn tripje naar Madrid zwaar gezondigd (chocoladetaarten v Starbucks,minstens 10 gingerbread lattés,sunday brownie v Hardrock, cakejes vh hotel en ga zo maar door). Ja hier in het land vd Sint hebben ze ook veel lekkers :) Of dat zo lekker is voor de lijn is een ander verhaal... Maar goed, ik w8 met smart op nog meer avonturen van m´n grote vriend ;)
    Kusz Liev